U utorak 17.09.2024. godine u prostorijama Biznis inovacionog centra održan Info dan u okviru Javnog poziva ,,Od ideje do startapa“. Javni poziv se realizuje u okviru programa “Podizanje kapaciteta regionalnih inovacionih startap centara uz podršku naučno-tehnoloških parkova” koji BIC Kragujevac sprovodi u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, na inicijativu Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.

 

Pored polaznika obuka, događaju su prisustvovali i članovi projektnog tima i predstavnik NTP Beograd. U uvodnom obraćanju u ime organizatora prisutnima se obratio v.d direktor Biznis inovacionog centra Bojan Nenković, koji se zahvalio polaznicima što su se prijavili za obuke i što su odvojili vreme i uzeli učešće na info danu. Takođe je naglasio da je siguran da će polaznici kroz obuke i druženje steći znanja koja će im omogućiti da u budućnosti realizuju svoje ideje i pokrenu uspešne startap firme.

 

Posle uvodnog obraćanja, prisutnima se obratio Ivan Marković ispred projektnog tima i polaznicima pružio više informacija o samim obukama koje ih očekuju u periodu oktobar-decembar 2024. godine. Reč je o 8 modula koji pokrivaju oblasti od izrade poslovnog modela uz pomoć LEAN i CANVAS metodologije, tipova i izvora finansiranja, zaštite intelektualne svojine, komercijalizacija ponude startapa do timskog rada i pripreme za pitch. Obuke će držati neki od najkvalitetnijih i najiskusnijih predavača u regionalnom startap ekosistemu. Pored obuka, u drugoj fazi timovi će imati mogućnost da dobiju i mentorsku podršku odnosno da identifikuju konkretan nedostatak ekspertize u jednoj oblasti koja njihovom timu najviše nedostaje i da za to dobiju podršku iskusnog mentora.

Ova aktivnost je realizovana u okviru programa “Podizanje kapaciteta regionalnih inovacionih startap centara uz podršku naučno-tehnoloških parkova” koji BIC Kragujevac sprovodi u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Beograd, na inicijativu Ministarstva nauke, tehnnološkog razvoja i inovacija, uz podršku Fonda za inovacionu delatnost.